MARS 23

 

230305

 

           

Jag har haft en skön weekend på ett spa-hotell i Lugano.
Här fick hundarna egen korg och hundgodis när de kom dit!

 

 

2303003

 

På vår dagliga promenad i skogen fick vår Holly fick upp ett spår och lyckades rycka kopplet ur handen på mig. Kopplet är 10 meter långt och brukar fastna rätt lätt i träd och grenar så jag letade ju direkt efter henne där hon kunde ha fastnat. Jag var övertygad att hon satt fast någonstans. Jag, min man och våra barn letade och letade i fem dygn utan ett spår efter henne eller kopplet!!
Vi polisanmälde naturligtvis det, och satte även in Missing Dogs i det. Det var många som tittade efter henne, men inte ett spår. Jag försökte också få tag i ID-hund och drönare men tyvärr var det ingen av dem som kunde komma och leta.
På sjätte dagen kom Lena Bertilsson med sin hund Ida som har hittat bortsprungna hundar innan, och letade, men inte heller hon hörde eller såg något livstecken.
När Lena hade packat in sin hund i bilen för att köra hem så kom Holly springande! Holly ville direkt in i hundhuset och var helt oskadd. Vilken lycka!

När vi gick igenom henne var det ingenting som visade på att hon hade varit i över fem dygn i skogen. Pälsen var helt torr, ingen lera, grenar eller löv i pälsen och kopplet var inte med, det var avknäppt från halsbandet!! Tassarna hade inga förslitningsskador som tydde på att hon hade sprungit mycket.

Så troligen är det någon som har hittat Holly fastsnurrad i något träd ganska direkt efter jag tappade kopplet, och knäppt loss henne och tagit med henne hem!! Alltså en stöld av hund. Vad som gjorde att hon kom tillbaka var antingen att hon rymde därifrån och ville hem eller att den här personen hade sett all uppmärksamhet hon hade fått på sociala medier och förstått att hen inte skulle kunna hålla henne gömd eller sälja henne.

Så jag har anmält det här till polisen. Jag har också fått höra liknande berättelser från detta området.

Tack och lov verkar hon inte tagit illa vid sig av det, hon har inte blivit skygg eller så, så hon har väl ändå haft det ganska bra där hon har varit. Men det är otäckt att inte veta vad hon har varit med om.

Jag är så tacksam för allt stöd jag fått av alla härliga hundmänniskor som engagerat sig och varit beredda att hjälpa till. Det har ändå värmt.

För att det är verkligen en mardröm att inte hitta sin hund, och inte veta vad som händer med den.

Men jag är nu så glad att allt slutade lyckligt!!

Holly är hittad!

 

 

grattis  önskar vi på kennel cockett!!

9 ÅR

5:e mars

Mynta i Nymö och Elsa i Landskrona.

Vi skänker också en tanke till Kipper i hundhimlen

2 ÅR

6:e mars

Hälsa i Åby, Lumi i Stockholm, Helga i Stockholm, Ralph i Gärds Köpinge,
Doris i Karlstad, Samantha i Kungsbacka, Molly i Lomma och Hebbe i Malmö

 

 

1 ÅR

20:e mars

Bowie i Stockholm, Buster i Mariestad och Thea i Stockholm

2 ÅR

21:e mars

Zindra i Listerby, Brasse i Karlskrona och
Scott i Karlshamn

 

 

5 ÅR

23:e mars

    

Zigge i Vellinge, Boris i Karlskrona, Loke i Varberg,
Apollo i Mörrum, Nico i Fröseke och Agnes i Nödinge.

 

 

1 ÅR

29:e mars

Ellie i Lerum, Sofus i Hönefoss, NORGE, Gizmo i Oslo, NORGE
och Mila i Viken

10 ÅR

29:e mars

Wiggo i Olofström, Agnes i Mörrum, Charlie i Oxie, Henry i Djursholm,
Asterix i Braås, Trine i Ystad och Tonje som bor här på kenneln.

 

| NÄSTA SIDA |