Nyheter

 

AUGUSTI 18

 

 

EFFIE-BREV 51:

Hej ex-matte,

Det är knappt jag orkar trycka ned tangenterna. Vilken värme! 

Jag har aldrig varit med om något så hemskt. Hela dagarna ligger jag pall och orkar absolut ingenting. Visst, jag måste bevaka mitt revir ibland och göra utryckningar men det är jättejobbigt att sätta fart på benen. Indra får sköta det.

Matte anser att vi, trots hettan, måste gå en runda varje dag. Det har blivit morgonpromenaden sådär vid 6-7 tiden. Men i morse kände jag redan efter en stund att det här blir för tufft och försökte få matte att fatta. Men nej! Hon drog runt Indra och mig även om jag såg att hon själv var trött. Jag är så utmattad så när jag träffar mina morgonkompisar ger jag dom en snabb puss och sedan lägger jag mig ned medan matte prata om det gamla vanliga - värmen, vattentemperaturen och när regnet ska komma. Det är jobbigt att komma på benen när hon väl är klar.

Vi badar en del. Men för att vara ärlig så svalkar det inte så värst mycket. Däremot är det skönt när matte tar en kall trasa på mitt huvud, på öronen och tassarna. Ibland lägger hon en kylklamp på ryggen och då njuter jag. Vi försöker dricka mycket också. Jag hoppas verkligen att alla hundägare tänker på oss och hur vi mår i värmen. Själv ligger jag på mitt kalla stengolv i hallen med ett öga mot dörren och ett mot köket om det händer något intressant. Indra är inte så smart, förstås. Hon kan lägga sig mitt i solen och sedan undrar hon varför hon är så varm!

Jag lyder ditt råd och bryr mig inte så mycket om Indra. Men vi har båda gått ned några hekton och det är vi glada för. För visst måste vi få mer mat nu när vi varit så duktiga?

Tänkt att jag har skrivit 50 brev till dig! Jag tycket att det är jätteroligt att få hålla kontakten med dig och vet att du förstår alla mina små bekymmer. Så jag fortsätter att rapportera både smått och gott.

Varm - alldeles för varm - sommarhälsning

 

 

 

GRATTIS ÖNSKAR VI PÅ KENNEL COCKETT!!

 

6  ÅR

5:e augusti

Tim i Trelleborg, Cookie i Sölvesborg, Lewis i Malmö och Lowa i  Köpingebro

6 ÅR

7:e augusti

Siri i Limhamn

 

| NÄSTA SIDA |