Nyheter

 

MARS 19

 

190305

        

Vår lilla Mynta fyllde fem år på själva fettisdagen. Därför förärades hon med en fastlagsbulle på sin födelsedag!

 

 

EFFIE-BREV 58:

 

 

Kära ex-matte,

Tiden rusar iväg och jag har fullt upp som vanligt men det är ingen ursäkt för att jag hör av mig så sällan.

Vi har levt storstadsliv några dagar. 

Matte är alltid lika stirrig när vi ska bo i lägenhet och gå stadspromenader. Jag är så trött på henne! Hon vet att jag kan uppföra mig i alla sällskap och Indra försöker verkligen skärpa till sig när det gäller. 

De där storstadshundarna är verkligen högfärdiga. Inga av dem vill hälsa på oss. Jo, en stor härlig kille stannade till och sa hej. Indra och matte gjorde bort oss. ”Vi är från landet”, säger matte. Det var verkligen inte nödvändigt. Samtidigt började Indra skälla. Hon gör så när hon blir lite nervös. Då begrep alla att vi var på besök. Jag bryr mig inte om de där högfärdiga storstadshundarna utan lägger all min energi på att ta in alla härliga dofter och samtidigt ta reda på lite om de där ”med nosarna i vädret”. Matte klagade. "En kilometer tar en halvtimme, Effie, skärp dig!” Jag bryr mig inte, det jag gör är viktigt,  och det vet hon. 

Jag tycker matte kunde ha piffat upp oss lite. Vi gick med våra slitna flexikoppel medan de som vi mötte hade läckra koppel i olika färger. Någon hade en käck scarf runt halsen och någon annan ett häftigt täcke. Tur att vi är så naturligt vackra! 

Vi var ensamma i lägenheten några timmar. Matte tror inte att vi klarar det utan ringer på hos grannarna och talar om att vi är på besök. Jag undrar om hon tror att vi ska sätta oss ned och yla eller krafsa sönder inredningen. Vi gick och la oss och sov tills matte och husse kom hem. Då var det dags att gå ut och ”sniffa igen”. Promenaderna är rätt konstiga. Vi går utmed ett vatten där det bara finns små gräsplättar här och där. På gräsplättarna doftar det gudomligt och jag fastnar med nosen hela tiden. Indra funderade på att hoppa i vattnet när hon såg några fåglar men insåg precis när hon var på gång, att det var långt ner till vattennivån. Det kunde ha blivit riktigt kul! 

Även om det är intressant att besöka storstaden då och då skulle jag nog bli trött på att gå samma sträcka fyra - fem gånger om dagen. Efter den långa bilturen hem var jag så lycklig över att kunna springa runt i min egen trädgård att jag rullade runt i gräset i flera minuter. 

I dag är allt som det brukar vara på helgerna. Vi går en lång promenad på förmiddagen. Ännu så länge är det inte så många som är ute och går, särskilt när vädret är lite halvdåligt som i dag, och då kan vi leka och busa utan att störa någon. Både Indra och jag tog ett dopp. Det börjar bli riktigt varmt i vattnet . Nu ska jag ta en liten tupplur om inte matte får för sig att borsta mig. Det kommer jag aldrig undan.

Indra är fortfarande för tjock men jag bryr mig inte!

Kram
Din Effie

 

 

 

grattis  önskar vi på kennel cockett!!

5 ÅR

5:e mars

Mynta som bor här på kenneln och Elsa i Landskrona.

Vi skänker också en tanke till Kipper i hundhimlen

 

10 ÅR

9:e mars

Lucas i Trelleborg, Jim i Helsingfors, FINLAND, Selma i Bromma,
Mille i Fredriksvärk, DANMARK, Estelle i Glumslöv och Valle i Uppsala.

 

10 ÅR

13:e mars

Charlie i Boston, USA, Hera i Höllviken, Gaia i Hilleröd, DANMARK,
 Zeppo i Pulp, FINLAND, Fideli i Vinslöv och Zack i Gislaved.

Vi skänker också en tanke till Muffin i hundhimlen!

11 ÅR

13:e mars

Sigge i Strömsnäsbruk. Sheila i Vellinge och Jum-Jum i Urshult.

6 ÅR

29:e mars

Wiggo i Olofström, Agnes i Mörrum, Charlie i Oxie, Henry i Djursholm, Asterix i Braås,Trine och Tonje som bor här på kenneln.

 

1 ÅR

23:e mars

Zigge i Vellinge, Boris i Karlskrona, Loke i Umeå,
Apollo i Mörrum, Nico i Fröseke och Agnes i Nödinge.

 

 

| NÄSTA SIDA |