Uppfödning av Cocker spaniel
i
Sölvesborg, Blekinge Län

Simone Markoff
simone.markoff@hotmail.se

Gilla kennelns Faceboksida här

Följ hundarnas äventyr på Instagram här

SENAST UPPDATERAD:
2021-07-27

2021-07-20
Hipp hipp hurra för valparna i min B-kull: Baloo, Walle och Daisy som fyller 9 år idag! Vi sänder även en hälsning till Alva i hundhimlen.

2021-07-19
Hipp hipp hurra för Samira som fyller 14 år idag!

2021-07-15
Sommar i Sverige

2021-07-01
Hipp hipp hurra för valparna i min C-kull: Doris, Bilbo, Cajsa, Doris och Jax som fyller 8 år idag!

2021-06-10
Hipp hipp hurra för valparna i min A-kull: Sune, Nisse, Alvin, Arvid och Snöret som fyller 10 år idag! Vi sänder även en hälsning till Emma i hundhimlen.

2021-05-14
Hipp hipp hurra för valparna i min I-kull: Ture, min egna Luna, Idir, Wera, Pontus och Louie som fyller 2 år idag!

2021-04-21
Hipp hipp hurra för valparna i min till valparna i min G-kull: Ezzie, Alma, Ludde, Max, Sigge, Lukas och Alfons som fyller 4 år idag! Vi sänder även en hälsning till Alex i hundhimlen.

2021-04-03
Glad påsk

2021-03-17
Hipp hipp hurra för Albin, Max och min egna Alba som fyller 7 år idag!

2021-03-16
Hipp hipp hurra för valparna i min J-kull: Alfie, Ripley, Alfons, Karin, Cosmo och Harley som fyller 1 år idag!

2021-02-10
Hipp hipp hurra för valparna i min E-kull: Lilly, Signe, Hjalmar, Zindra och Eyota som fyller 6 år idag!

2021-01-25
Hipp hipp hurra för valparna i min F-kull: Stella, Frigg och Skara som fyller 5 år idag!

2020-12-24
God Jul och Gott Nytt År!

 

Välkommen till min hemsida,

Jag heter Simone Markoff och hundar är mitt största intresse. Jag föder upp Cocker spaniel i liten skala och har cirka en valpkull per år. Målet med min uppfödning är att få fram Cockrar som är friska, trygga, arbetsglada och rastypiska. Den här hemsidan handlar om min kennel och om mina tre hundar Samira, Alba och Luna.


Jag föder upp Cocker i alla de enfärgade varianterna, se bilder på de olika färgerna här

Cocker spaniel är med rätt uppfostran en härlig, positiv hund som passar både stora och små familjer, unga och gamla och finner sig väl tillrätta både i stadsmiljö och på landet. Cockern älskar att vara tillsammans med människor och har ett stort behov av närhet och kroppskontakt men trivs även bra ihop med andra hundar. Cockern är badglad på sommaren och älskar att följa med ut på promenader i skog och mark året om.
Cockern är läraktig, vänlig, livlig, lekfull och ibland egensinnig och är en utmärkt hund att träna och tävla med vare sig det gäller utställningar, dressyr, agility eller jakt.
Cockern kräver en fast hand och är en ”stor” hund i litet format. När det gäller lämplighet i barnfamiljer gäller som vanligt att detta beror på barnfamiljen. En cocker spaniel är en så kallad trimras som kräver en del pälsvård och behöver trimmas ungefär varannan månad. Mankhöjden för en hanhund ligger på 39-41 cm, för en tik 38-39 cm och vikten är runt 13-15 kg. En cockerspaniel blir ca 10-12 år. Mer om Cocker spaniel kan du läsa på Cockerklubbens hemsida