Uppfödning av Cocker spaniel
i
Sölvesborg, Blekinge Län

Simone Markoff
simone.markoff@hotmail.se

Gilla kennelns Faceboksida här

Följ hundarnas äventyr på Instagram här

SENAST UPPDATERAD:
2022-09-05

2022-08-13
Vi har varit på hunduställning

2022-07-23
Lunas valpar har flyttat

2022-07-20
Stort grattis till valparna i min B-kull: Walle och Daisy som fyller 10 år idag!

2022-07-01
Stort grattis till valparna i min C-kull: Doris, Bilbo, Cajsa, Doris och Jax som fyller 9 år idag!

2022-06-28
Lunas valpar 7 veckor gamla

2022-06-21
Lunas valpar 6 veckor gamla

 

Välkommen till min hemsida,

Jag heter Simone Markoff och hundar är mitt största intresse. Jag föder upp Cocker spaniel i liten skala och har cirka en valpkull per år. Målet med min uppfödning är att få fram Cockrar som är friska, trygga, arbetsglada och rastypiska. Den här hemsidan handlar om min kennel och om mina hundar Alba och Luna.


Jag föder upp Cocker i alla de enfärgade varianterna, se bilder på de olika färgerna här

Cocker spaniel är med rätt uppfostran en härlig, positiv hund som passar både stora och små familjer, unga och gamla och finner sig väl tillrätta både i stadsmiljö och på landet. Cockern älskar att vara tillsammans med människor och har ett stort behov av närhet och kroppskontakt men trivs även bra ihop med andra hundar. Cockern är badglad på sommaren och älskar att följa med ut på promenader i skog och mark året om.
Cockern är läraktig, vänlig, livlig, lekfull och ibland egensinnig och är en utmärkt hund att träna och tävla med vare sig det gäller utställningar, dressyr, agility eller jakt.
Cockern kräver en fast hand och är en ”stor” hund i litet format. När det gäller lämplighet i barnfamiljer gäller som vanligt att detta beror på barnfamiljen. En cocker spaniel är en så kallad trimras som kräver en del pälsvård och behöver trimmas ungefär varannan månad. Mankhöjden för en hanhund ligger på 39-41 cm, för en tik 38-39 cm och vikten är runt 13-15 kg. En cockerspaniel blir ca 10-12 år. Mer om Cocker spaniel kan du läsa på Cockerklubbens hemsida