Uppfödning av Cocker spaniel
i
Sölvesborg, Blekinge Län

Simone Markoff
simone.markoff@hotmail.se

Gilla kennelns Faceboksida här

SENAST UPPDATERAD:
2020-11-18

2020-10-15
Bilder från valpköpare

2020-07-25
Semester med hundarna

2020-07-20
Hipp hipp hurra för valparna i min B-kull: Walle, Daisy och Baloo som fyller 8 år idag!
Vi sänder även en hälsning till Alva i hundhimlen.

2020-07-19
Idag fyller Samira 13 år

2020-07-01
Hipp hipp hurra för valparna i min C-kull: Doris, Bilbo, Cajsa, Doris och Jax som fyller 7 år idag!

2020-06-29
Luna är nu hälsotestad

2020-06-19
Glad midsommar

2020-06-10
Hipp hipp hurra för valparna i min A-kull: Nisse, Sune, Snöret, Arvid och Alvin som fyller 9 år idag!
Vi sänder även en hälsning till Emma i hundhimlen.

 

Välkommen till min hemsida,

Jag heter Simone Markoff och hundar är mitt största intresse. Jag föder upp Cocker spaniel i liten skala och har cirka en valpkull per år. Målet med min uppfödning är att få fram Cockrar som är friska, trygga, arbetsglada och rastypiska. Den här hemsidan handlar om min kennel och om mina två hundar Samira och Alba.


Jag föder upp Cocker i alla de enfärgade varianterna, se bilder på de olika färgerna här


Behöver din Cocker en trimning? Jag hjälper dig gärna. Boka en tid genom att skicka ett mejl till simone.markoff@hotmail.se

Cocker spaniel är med rätt uppfostran en härlig, positiv hund som passar både stora och små familjer, unga och gamla och finner sig väl tillrätta både i stadsmiljö och på landet. Cockern älskar att vara tillsammans med människor och har ett stort behov av närhet och kroppskontakt men trivs även bra ihop med andra hundar. Cockern är badglad på sommaren och älskar att följa med ut på promenader i skog och mark året om.
Cockern är läraktig, vänlig, livlig, lekfull och ibland egensinnig och är en utmärkt hund att träna och tävla med vare sig det gäller utställningar, dressyr, agility eller jakt.
Cockern kräver en fast hand och är en ”stor” hund i litet format. När det gäller lämplighet i barnfamiljer gäller som vanligt att detta beror på barnfamiljen. En cocker spaniel är en så kallad trimras som kräver en del pälsvård och behöver trimmas ungefär varannan månad. Mankhöjden för en hanhund ligger på 39-41 cm, för en tik 38-39 cm och vikten är runt 13-15 kg. En cockerspaniel blir ca 10-12 år. Mer om Cocker spaniel kan du läsa på Cockerklubbens hemsida